Webbdesign

Printdesign

Fotografering

Videoproduktion

Multicam Streaming

Wordpress logo

Webbdesign

Hemsida, webbsida, nätsida… Kärt barn har många namn 🙂

De flesta besöker webbsidor med sin mobiltelefon eller surfplatta. Därför gör vi alltid sidorna responsiva, dvs. skalbara för att fungera både mobilt och på datorer.

Sidan ska även hittas. Vi hjälper till med SEO (sökmotoroptimering).

Hemsidan på flera språk är inget problem. Svenska, finska och engelska, men även andra språk via våra partner-översättare.

Wordpress logo

I motorrummet finns WordPress som är kraftkälla till över 43% av alla webbsidor världen över (enligt W3Techs.). Till WordPress finns mängder av tillägg, både gratis- och betalversioner, som täcker de flesta behoven.

Säkerhet är viktigt på nätet, därför installerar vi alltid brandvägg och säkerhetsskanner på alla WordPress-installationer. Vi aktiverar även SSL-sertifikat (https://) på webbservern.

Om du trots allt behöver hjälp med uppdateringen av innehållet på din nya sida, så står vi gärna till din tjänst med text-, foto- och videoinnehåll.

Vill du starta webbutik? Vi grejar även det.

Så här går ditt webbsideprojekt till

Planeringsmöte

Vi börjar med ett personligt möte antingen vid vårt kontor, en annan plats som passar dig, via telefon eller via ett videomöte på FaceTime eller Whatsapp. Du kan även nå oss direkt via vår chatt längst nere till höger på vår sida, när vi är ”Online”.

På mötet går vi igenom dina behov och önskemål.

Domän eller webbadress

Ifall du inte redan har en befintlig webbadress, dvs. domän, så kollar vi upp en som är ledig. I Finland är .FI vanligt, men även .COM, .NET, .EU osv. finns.

En hemsida med eget domän i formen mittforetag.fi och e-post adress i formen namn@mittforetag.fi underlättar vid marknadsföringen.

Här kan du kolla om ditt FI-domän är ledigt.

Webbhotell

För att din webbsida ska hittas behöver vi ladda upp den på en server. Smidigaste sättet är att öppna ett webbhotell för hemsidan och e-posten. På webbhotellet görs även dagligen säkerhetskopior av din hemsida och e-post ifall något går snett.

Vill du redan nu själv öppna ett webbhotell, så kan du göra det här.

När vi öppnat webbhotellet kan vi påbörja vårt projekt med installation av WordPress, säkerhetstillägg mm. Nu kan vi även skapa en eller flera e-postadresser.

Demosida

Vi gör en demosida med det grafiska utseendet. Demosidan skapas dolt, så att ingen annan än du ser sidan när den är under utveckling.

Innehåll

När du har godkänt utseendet eller ramen för sidan, kan vi gå vidare och skapa innehåll (texter och bilder) i samarbete med dig. Om det rör sig om en flerspråkig webbsajt, går vi igenom sidorna när vi gjort klart första språket, varefter vi matar in texterna för de andra språkversionerna. Avslutningsvis skapar vi navigationsmenyerna för de andra språken.

Publicering

Efter en granskning av hela projektet så är vi väl klara att offentliggöra din nya sajt.

Skolning

Nu återstår skolning i hur man jobbar i WordPress, hur man uppdaterar innehållet och kanske skapar nya sidor och inlägg. Vi går även igenom hur man gör för att sidan rankas bra för Google och andra sökmotorer.

Kostnad

Priset för din hemsida beräknas utgående från omfattningen av hela projektet, från design av utseende, skapande och eventuell översättning av texter, logotyp, grafiska detaljer, fotografering, bildbehandling mm.

Därutöver tillkommer årskostnader för domän (MITTDOMAN.FI, .COM, .NET, .EU osv.) från 9 €/år, webbhotell för WordPress från 70,80€/år (5,90€/mån) och licenser för eventuella tillägg.

Vi står också till tjänst med säkerhetsuppdatering av din hemsida. Vi gör säkerhetskopior på databas och filer innan vi gör uppdateringar av WordPress, temat och tilläggsmoduler. Supporttjänst från 100€/år.

Till våra priser och priserna för webbhotell tillkommer moms 24%. Ett undantag är .FI-domänen med moms 0% (Traficoms skattefria officiella avgift betalad för kundens räkning).

Blev du sugen på en hemsida eller behöver du fräscha upp din gamla?

Vi ser fram emot att hjälpa dig på webben.